Siddis Brass 2022 – ABB på en 11 plass i 2.divisjon

Dommerkommentarer:

Dommer: Chris Jeans

 • Starburst / Dan Price: This was effective and has a stamp of authority about it! Good balance within the band and percussion. Good dynamics and rhythmic patterns. Lovely soprano cornet and euphonium. This is clearly well rehearsed. A confident and secure performance and effective opener.
 • One Day Ill Fly Away J. L. Sample & W. Jennings arranged by Stephen Rockey: The soprano cornet soloist demonstrated a beautiful open tone quality with finely shaped musical lines and use of cantabile vibrato. Very lyrical and you have a good range throughout the instrument. This also featured fine accompaniment from the band who kept the dynamic level that allowed the soloist to be heard clearly throughout. Bravo Nigel Fielding!
 • Skyrider Mach Philip Sparke: This was effective performance with commendable flair. Just the odd intonation not always 100%. Great balance throughout the band. Reliable rhythms and controlled dynamics with some fine playing on show.
 • Underlige Aftenlufte Carl Nielsen and arranged by Fredrick Schjelderup: There was some sensitive and reflective playing in this work. Just a little distraction with some intonation challenges but was a calm and atmospheric performance of this fascinated evening air.
 • Galaxies Carl Davis arranged by Ray Farr: You grip the attention from the outset, full of excitement. Great sonorous band sound and so well balanced. The lyrical theme has such a real sense of weightlessness about it in the style, just with a few little scrapes on the way. The band leads to an inevitable triumphant finale that was so effective.
 • Overall: So well planned out and structured, engaged throughout and played with so much authority and command, and so easily understood with a trip into space. Bravo Alexander Brass Band and MD Mortan E Hansen.

Dommer: Ingrid Wangsvik

Tusen takk for vel utført konsert.

 • Starburst: Dere spiller med høy energi, og det er moro å høre på. Stykket passer dere godt, der viser dere at dere behersker å holde intensiteten oppe og drive det framover. Stort sett er balansen bra, det er superflott å høre de svake og lekre tingene i kornetter. Det er tydelig at dere har jobbet bra med dette stykket, det låter sikkert og gjennomarbeidet.
 • One Day: Delikat start, fin sopransolo. Her var det velfrasert og sikre sprang, jeg likte klangen veldig godt. Super intonasjon (en sjelden setning fram meg), jeg ble imponert. Og bandet viser også at de behersker å akkompagnere en solist på en fin måte, og gi solisten den plassen han trenger.
 • Skyrider: Her var det spilleglede å spore! Det er fint å høre det gode drivet dere spiller med, God rytmikk. Supert med pianospill, slik at de lyse instrumentene kan glitre forsiktig på toppen.
 • Underlige aftenlufte: En transparent start, dette gjore dere bra. Jobb gjerne litt med vibratobruk, slik at vibratoen ikke blir for ulik fra instrument til instrument i en så eksponert passasje (Jada, jeg vet at man kan bli nervøs 🙂 ). Det låter fint og rundt av bandet. Nydelig avslutning.
 • Galaxies: Dette er jo et stykke dere får vist mange ferdigheter i. God rytmikk, framdrift og god karakter, dere viser ekte engasjement! Åh, så fint spilt med muter, kornetter!!! Lekkert parti. Skulle ønske meg skarpere artikulasjon i enkelte av de partiene som er veldig rytmisk preget. Videre kan dere gjerne jobbe med å tydeliggjøre artikulasjonsbruken, slik at den er jevn fra gruppe til gruppe. Presisjon på innsatser og avslutninger kan forbedres. Men dere har jobbet skikkelig godt, og formidler strålende. Det blir gøy å følge dere framover.

Resultater fra 2.divisjon:

PlasseringTittelPoeng
1Montebello Brass98+10108
2Sagvåg96+10106
3Krohnengen Old Stars95+10105
4Bergen Brass Band95+9104
5Manger Old Star Brass94,5+6,5101
6Agder Brass92,5+8100.5
7Stavanger kommunes korps93+7100
8Skui Brassband91,5+899.5
9Gjesdal Brass Band91+899
10Follesø Musikklag91,5+798.5
11Alexander Brass Band92+6-1Solist: Nigel Fielding (Eb kornett)97
12Oster Brass90+797
13Sørum Musikklag88+795
14Lindås Brass87,5+592.5
15Fjell Brass87+592

Alle resultater:

https://program.no/resultaterPDF.php?eid=104-SBB-event-1653298384550

Fortsett å lese

ForrigeNeste

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.